FIETSEN


Driehonderd dagen zon per jaar, een prachtig wegennet, een zacht klimaat. Bij uitstek een regio voor profs en fietsamateurs. Niet voor niets heeft Bouke Mollema er een tweede huis, terwijl vrijwel alle professionele wielerploegen er in de winter en vroege voorjaar neerstrijken voor hun trainingsprogramma’s.  De Costa Blanca (witte kust) met zijn helwitte zandstranden, ontleent zijn naam vooral aan de witte bloesem in de uitgestrekte amandelvelden. Daar doorheen fietsen is al een belevenis maar vooral het besef dat je zo goed als zeker over wegen en bergen rijdt waar je favoriete wielerprof zijn trainingsrondjes draait.

Vanaf Casa del Mundo zijn een 6-tal fietsroutes uitgeschreven, variërend in afstand, waarbij ook combinaties van deze routes mogelijk zijn. Alle routes hebben delen van Vuelta-etappes in zich én aankomstplaatsen op de top zoals de Carrasqueta en Torres de las Manzanas, de laatste met ruim 3200 hoogtemeters. Xorret de Cati moet je zeker gehad hebben met zijn beklimmingen tot 20%. Een aanrader voor een uitdagende tijdrit!
Geniet vooral van het karakteristieke Spaanse landschap met zijn typische bouwstijlen (Bocairent, een van de oudste Spaanse dorpen ligt op een van de routes), de amandel- en olijfvelden, het prachtige parc natural Font Roja en het kruidenparadijs Sierra Mariola.