NATUURGEBIEDEN


De directe omgeving van Tibi kent vele prachtige natuurgebieden waar naar hartelust gewandeld en gefietst kan worden. Tijdens deze activiteiten zul je je in een enorme kruidentuin wanen.

Sierra del Maigmo
Het Maigmo Massief, met een hoogte tot 1296 meter, wordt gekenmerkt door pijnboom- en kermeseikwouden. Vanaf het hoogste punt heb je een schitterend uitzicht over het omliggende gebied, bij helder weer heb je een prachtig uitzicht op Alicante en de Tibi-dam. Het gebied is vrij toegankelijk en uitermate geschikt om te worden verkend tijdens een lange wandeltocht.

Xorret del Cati
Xorret del Catí is bereikbaar vanuit Castalla. De beklimming 3.95 kilometer lang. Het gemiddelde stijgingspercentage bedraagt 11.1% en de steilste stukken kunnen oplopen van 14% tot zelfs 22%. De top van deze berg ligt op 1097 meter. In dit natuurgebied zijn veel prachtige wandelingen uitgezet.

Sierra de Mariola
Bij Alcoy ligt het natuurpark Sierra Mariola. Het park is ruim 17000 ha groot en staat bekend om haar flora. Wandelen of fietsen door dit natuurgebied is een streling voor de neus. Kruiden als rozemarijn, tijm, venkel en ciroen verbena. Met 1390 meter is de Montcabrer de hoogste top van dit natuurgebied en ligt in de provincie Valencia. In het gebied bevinden zich diverse ijskelders. 

Font Roja
Op slechts 15 minuten  van Casa del Mundo, tussen Ibi en Alcoy, kun je het natuurgebied Font Roja betreden. De aarde bestaat voor een groot gedeelte uit rode klei, vandaar de naam Fot Roja. Dit kalkstenen rotsmassief herbergt de hoogste top van de provincie Alicante, el Betic Cordilleras. Deze bergtop is 1352 meter hoog.